Le Soleil -

Brand i skolan

Fick höra att det tydligen brann på skolan idag, innan jag kom dit. Det förklarar varför dörrarna stod öppna, trots vädret. Var någon/några som hade tänt eld på några papper i trapphuset så hela skolan fick utrymmas. Men ingen kom till skada i alla fall. Blev bara rökigt och så. Jag är i alla fall glad att jag inte var där.

Här är texten ifrån Bohusläningen:
En mindre, anlagd brand i ett trapphus i Margretegärdeskolan gjorde att hela skolan fick utrymmas. Elden var släckt när räddningstjänsten kom fram, men röken fick vädras ut innan eleverna kunde återvända.

Det var vid lunchtid på tisdagen som brandlarmet gick i Margretegärdeskolan i centrala Uddevalla. Det är en rutin att alla skolor utryms när brandlarmet går och så även i detta fall.

Ganska snabbt visade det sig vara någon form av papper som brann i ett trapphus och att branden måste varit anlagd. Det brinnande pappret släcktes snabbt, men det var rökigt och fick vädras ut ordentligt.

Enligt räddningstjänsten är det inte ovanligt med små anlagda bränder på skolor, men då brukar det vara högstadieskolor. Att någon eldar på gymnasieskolorna är mer ovanligt.

Ingen person skadades vid branden. Det är oklart om brottet kommer att rubriceras som mordbrand eller skadegörelse.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback